Fekete termőföld avagy a kerti föld ára jellemzői és felhasználási javaslata

A kerti föld

A kerti föld egy alap földtípus, ami kertek vastagabb feltöltésére alkalmas. Kiváló termőképességű anyag, terítési vastagsága tíz centiméter felett ajánlott, humuszos sötét színű föld. Tartalmazhat kisebb-nagyobb rögöket, amik könnyen kezelhetőek. Ideális vízmegtartó képessége miatt ajánlott zöldségek termesztéséhez és magas ágyás kialakításánál is felhasználható. A kerti föld termőképessége tovább javítható trágyázással vagy komposzt, tőzeg hozzákeverésével.

A fekete termőföld

Mint a neve is utal rá ez a föld fekete színű. A fekete termőföld egy kötöttebb, zsírosabb anyag agyagosabb szerkezetű Magas vízmegtartó képességekkel rendelkezik. Kötött szerkezete miatt a fekete földben alapjában az átlagosnál valamivel nagyobb rögmennyiség található, de ha szükséges, ledaráltatom Önnek. Felhasználási területe széleskörű. Elsősorban vastag feltöltéshez ajánlott vagy vízzáró réteg is kialakítható belőle, ez elsősorban ott ajánlott, ahol homokos szerkezetű a meglévő talaj vagy ezzel berotálva ideális állagú földet kapunk, homokkal vagy komposzttal lazítható. Vannak növények, amik kifejezetten ezt a fajta zsíros, fekete földet kedvelik.

Termőföld füvesítéshez a natúr termőföld

A natúr termőföld kiválóan alkalmas füvesítéshez, a neve is azt mutatja, hogy ez az a termőföld fajta, ami a kitermelés után feldolgozatlanul, nyersen kerül kiszállításra. Ez nem azt jelenti, hogy hatalmas hantokban érkezik, hiszen ez egy művelésből kivont termőföld, ami tárcsázás után kerül kitermelésre. Népszerű megoldás azokban az esetekben, ha tereprendezéshez vagy füvesítéshez keresünk kiváló minőségű, de olcsó termőföldet. Minimális terítési vastagsága legalább tíz centiméter. Ez a termőföld füvesítéshez igen ideális, mivel a fűnek bőven elég tápanyagot tartalmaz, ehhez leginkább tizenöt centiméter vastagságban szükséges lerakni, mert egyes fűfajták gyökere lehatol ilyen mélyre.

Megrendelés előtt győződjön meg arról, hogy valóban a fekete termőföld vagy a kerti földre van szüksége. A nem megfelelő termőföld választás a növény károsodását, kipusztulását okozhatja, valamint a termény mennyiségére, minőségére is hatással lehet. A fekete termőföld vagy a kerti földet billenőplatós tehergépkocsival szállítjuk ki Önnek, mellyel egyszerre maximum öt köbméter anyagot tudunk eljuttatni önhöz. A szállítási körzet Budapest egész területe, valamint a vele közvetlen kapcsolatban lévő települések.

Termőföld ár

fekete termőföld, kerti termőföld ár 6000 Ft / m³ + ÁFA

Fekete kerti termőföld rendelés szállítás ár Budapest

Alapvető érdekem, hogy önnek, mint megrendelőnek a lehető legjobb áron szerezzem be és szállítsam ki a fekete termőföld vagy a kerti földet úgy, hogy az ár semmiképp ne menjen a minőség rovására. Mint minden építőanyag ára, a fekete termőföld vagy a kerti föld ára is folyamatosan változik. Ezért az itt feltüntettett ár tájékoztató jellegű, a valóságtól esetenként eltérő. Ezért az aktuális árért kérem, hívjon telefonon.

További információ

A termőföldről bővebben itt olvashat.

Kalkulátor Mennyibe fog kerülni?